Victor Reinier, betrokken ambassadeur van War Child

Victor Reinier, betrokken ambassadeur van War Child

Sinds vanochtend is Victor Reinier de nieuwe actie-ambassadeur van War Child.

Zijn eerste activiteit was de doop van de speciale War Childtulp, die voor vriendschap, verbondenheid en vrede staat. “Beter dan dat kunnen jullie het werk van War Child niet omschrijven”, zei hij in Broek op Langedijk tegen de organisatie van het Tulip Trade Event. Victor Reinier doopte de tulp met water in plaats van de gebruikelijke champagne. “War Child bestaat 20 jaar, maar dat is geen reden tot feest, want oorlog vernietigt nog dagelijks de levens van miljoenen kinderen.”

“Victor is al jaren een geliefd en bekend acteur en weet jong en oud in Nederland te bereiken”, zegt Tjipke Bergsma, directeur van War Child. “Daardoor kan hij op een geweldige manier aandacht creëren bij activiteiten van en voor War Child. Zo kunnen we samen de nut en noodzaak van ons werk laten zien. Naast zangers, presentatoren en een balletdanseres hebben we nu ook een acteur die ons vertegenwoordigt.”

De komende jaren wil War Child nog meer kinderen helpen in de twaalf landen waarin zij werkt. Want het werk van War Child is meer dan ooit hard nodig. Bijna 250 miljoen kinderen leven en groeien op in oorlogsgebied. De ambassadeurs zijn van onschatbare waarde om aandacht te vragen voor het lot van oorlogskinderen.

Naast Victor Reinier zijn Marco Borsato, Michaela DePrince, Ali B, Guus Meeuwis (musicalambassadeur), Jetske van den Elsen (kidsambassadeur) en Laura van Kaam (kidsambassadeur) al verbonden aan War Child.

About the Author