Blog : Stories

Vespa community viert Vespa 70e verjaardag

Vespa community viert Vespa 70e verjaardag

Vespa bestaat 70 jaar

Op 23 april 2016 is het 70 jaar geleden dat de legendarische Italiaanse scootermerk  het levenslicht zag. Enrico Piaggio had samen met de luchtvaartkundige, Corradino D’Ascanio een nieuw ontwerp scooter gemaakt op basis van de Piaggio’s ervaringen in de luchtvaartindustrie. In de Toscaanse stad Pontedera rolden 70 jaar geleden de eerste 15 vespa’s van de bank.

Dit bijzondere moment is in Amsterdam gevierd met 150 fans uit Nederland, Belgie, Engeland, Duitsland en Italië. De community VespaFans had ter gelegenheid van deze verjaardag een speciaal event georganiseerd. De locatie Amsterdam Roest kent ook een lange industriële geschiedenis. Hier werden in de Gouden Eeuw de VOC schepen gebouwd en Stork heeft er jarenlang gewerkt aan diverse treinonderdelen.

Tijdens het evenement was er de mogelijkheid om het speciaal hiervoor uitgebracht model ’70 years’ te bewonderen, diverse vintage Vespa’s en kleding, accessoires, speciale uitvoeringen en gadgets.

Om het echte Vespa gevoel persoonlijk te ervaren is een bijzondere route door en rondom Amsterdam uitgestippeld. De nieuwste modellen reden samen met ‘oudjes’ uit de 60-er jaren mee dwars door de stad, langs de grachten en de toeristische Amstel.