How to create an effective ambassadors marketing program?

Wat is ambassadors marketing? Houden je klanten van je merk? Houden zij van jouw producten en diensten? En delen ze hun ervaringen met anderen? Praten ze met passie en enthousiasme over je bedrijf of organisatie? Zijn je medewerkers positief over wat ze doen en hebben ze het met trots over hun werk op een verjaardagsfeestje?

In de afgelopen jaren hebben we een sterke interesse gezien in het kiezen van ambassadeurs voor merken. Sinds de explosieve groei van sociale media is de aandacht voor mensen die praten (Word-of-Mouth) over merken en producten vanuit hun persoonlijke betrokkenheid, toegenomen. Influencers, beroemdheden, beroemde sporters, maar ook fans en brand advocates worden gevraagd over merken en producten te vertellen en te delen op sociale media. Marktonderzoek bevestigt het effect en het vertrouwen die deze berichten genereren. Maar alleen het vertellen van verhalen is niet voldoende!

Om effectieve ambassadors marketing programma’s te creëren hebben we meer nodig! Voor een duurzaam en efficiënt ambassadeurschap is het verzenden van een aantal tweets of naar Corsica gaan en dit via sociale media te delen, niet genoeg. Om succesvol te zijn is het opzetten van een duidelijk en doelgericht plan noodzakelijk.

Gebruik je al een ambassadors marketing programma of je wilt het nu beginnen?

Stel jezelf dan de volgende vragen:

  1. Wat zijn je doelen van dit ambassadeurs marketing programma en/of heb je de doelstellingen gehaald?
  2. Wil je naamsbekendheid door inzet van ambassadeurs verhogen en/of genereerde het programma dit al?
  3. Verwacht je een positief effect op de omzet en/of levert het programma dit op?
  4. Wil je het effect van het programma meten en/of heb je een positief effect gezien?
  5. Verwacht je een bijdrage aan de merkwaarde en/of doet het dit al?

Dit zijn slechts vijf eenvoudige vragen over het effect of het inzetten van een ambassadeurs programma. Heb je een vraag met een ‘Nee’ beantwoord of kon je geen antwoord geven? Wij kunnen je helpen om te beginnen met een effectief ambassadors marketing programma of het optimaliseren van je huidige programma. Onze Brandambassadors quick scan kan je helpen om de hick ups te vinden en de efficiëntie van het programma te verbeteren. Sinds 2008 ontwikkelen we ambassadeurs programma’s voor A-merken en organisaties en we delen graag onze ervaringen en kennis met jou.

Wil je meer weten over onze unieke, verrassende werkwijze en resultaten?

Wil je meer weten bel ons op +31 20 737 03 28 of  vul de onderstaande velden in en wij nemen contact met je op!

N.B. Mocht je na enkele minuten geen mail hebben ontvangen, check dan de spambox!