BRANDAMBASSADORS ontwikkelt influencer marketing strategieën en campagnes

Wat is influencer marketing? Influencer marketing is het realiseren en activeren van relaties met invloedrijke persoonlijkheden om  beslissingen van anderen te beïnvloeden. In het geval van marketing van producten of diensten is het doel om om awareness te creëren, geloofwaardig te zijn op basis van persoonlijke motivatie en relevantie voor je merk, product of diensten te realiseren.

Als je je (potentiële) klanten iets geweldigs te bieden hebt en de influencer weet dit te vertalen in een uniek verhaal voor zijn of haar publiek, dan kan deze vorm van marketing voor jou zeer succesvol zijn. Essentieel daarbij is dat de beïnvloeder zich verbonden voelt met je product of dienst en een eerlijke en authentieke boodschap kan uitdragen.

Wie kan een influencer zijn?
Dat kan een blogger, vlogger, journalist, wetenschapper, collega of een bekende personality zijn. Een bekende personality kan een acteur , muzikant, sporter, (ex-)politicus of zelfs een cartoon figuur zijn. Zij hoeven geen internationale superster te zijn, maar in ieder geval bekend, geloofwaardig en vertrouwd bij de doelgroep.

We onderscheiden drie typen influencers:

  • Celebrity/personality/expert influencers
  • Social influencers
  • Customer/employee influencers

Naast de celebrity en social influencer zien wij een derde groep micro-influencers, namelijk de ‘customer influencers’. Deze loyale klanten of fans verspreiden persoonlijke stories over het merk of product in de directe omgeving. Dit zijn vaak niet personen met een groot bereik, maar met passie en liefde voor het merk of product. Via hun netwerk zijn we in staat nieuwe doelgroepen te bereiken met een persoonlijke en echte boodschap!

Welke influencer matcht met uw merkwaarden?

Brandambassadors maakt gebruik van een innovatieve tool om de juiste keuze te maken voor een personality of influencer die jouw merkboodschap het meest geloofwaardig kan vertellen. Belangrijk hierbij is dat de influencer zijn of haar persoonlijke verhaal kan vertellen. We creëren authentieke en geloofwaardige boodschappen die enerzijds het vertrouwen in  merk- of product vergroten en leiden anderzijds tot verhoging van merkbekendheid en -voorkeur.

Wil je meer weten over onze unieke, verrassende werkwijze en resultaten?

Wil je meer weten bel ons op +31 20 737 03 28 of  vul de onderstaande velden in en wij nemen contact met je op!

N.B. Mocht je na enkele minuten geen mail hebben ontvangen, check dan de spambox!